RECETA RAVIOLI

RECETA RAVIOLI


Perbëresit:

– petë të holla me vezë Conad

-rikota 400gr

– miell

– kripë për shije

– piper sipas dëshirës

-arre moskat

– djathë grana

 

Pergazia

  • Hidhni rikotën në një tas
  • Rregullojeni sipas dëshirës me kripë dhe piper
  • Shtoni djathë grana
  • Aromatizoni përbërjen me arrë moskat
  • Përzieni përbërësit me një pirun
  • Vendosni nga një lugë nga masa e përgatitur në petët e hapura, me një largësi 3 cm nga njëra- tjetra.
  • Spërkatni petët lehtë me pak ujë
  • Vendosni një petë tjetër sipër, shtypeni pak me dorë në mënyrë që t’i dali ajri dhe mbyllni skajet e brumit.
  • Me një prerëse me dhëmbëza prisni petët në forma për të krijuar raviolit.
  • Raviolit e përftuar i vendosim në një tavë dhe i spërkatim me pak miell sipër.

Per t’i gatuar, mjafton ti lini në ujë të valutar per questo minuto.