Receta “Caponata”

Receta “Caponata”

 

PËRBËRËSIT:

  • 400 gr patëllxhan
  • 100 gr domate qershi
  • 200 gr di karota
  • 350 gr di kunguj
  • 180 grammi spec
  • 1 degë selinoje
  • 1 qepë
  • Ullinj jeshil, kaperi, borzilok, rigon, kripë, piper, nenexhik
  • Vaj extra i virgjër, uthull vere të bardhë
  • 1 lugë sheqer

 

Pergatizia

  • Pastroni dhe lani të gjithë perimet përveç qepës dhe domateve qershi
  • Pritini perimet në kubikë dhe vendosini në pjata të veçanta (perveç qepës dhe domateve qershi)
  • Në një tenxhere, shtoni vaj ekstra të virgjër dhe lëreni të ngrohet
  • Hidhini patëllxhanët e prerë në kubikë në tigan
  • Pasi të jenë skuqur i vendosni në një pjatë
  • Në të njëjtën mënyrë veproni me karrotën
  • Vazhdoni edhe me selinonë, kungulleshkat dhe në fund specat
  • Në vajin e mbetur skuqni qepën e prerë në feta dhe shtoni domatet qershi të prera në kubikë
  • Në tigan shtoni kaperin, ullinjtë, sheqerin, uthullën dhe perimet e skuqura
  • Rregulloni shijen me kripë dhe piper
  • Kaloni “Caponatën” në një pjatë dhe shtoni borzilokun, nenexhikun dhe rigonin
  • Pasi të jetë ftohur, është gati per t’u shijuar