Mozzarella in carrozza

Përbërësit për katër persona:
 • Mozzarella: 4 feta
 • Vaj për të skuqur
 • Buk me korre të fortë: 4 feta
 • Piper
 • Krip
 • Vezë: 1 kokërr
Përgatitja:
 1. Ngrohni vajin për skuqje në një tigan të thellë që nuk ngjit. Nëse keni një termometër, kontrolloni që temperatura të jetë deri ne 170°.
 2. Prisni për gjysëm fetat e bukës. Rrihni vezën me një pirun, hidhini krip dhe piper. Lyeni mirë me vezë fetat e bukës nga të dyja anët.
 3. Skuqini fetat e bukës vetëm nga njëra anë dhe hiqini nga tigani , vendosini mbi letër kuzhine.
 4. Mbi 4 feta buke vendosni fetat e mocarelës fiordilatte mbi anën që është skuqur, dhe vendosini sipër fetën tjetër.
 5. Rivendosni bukën në tigan sa të skuqen nga të dyja anët. Hiqini nga zjarri dhe vendosini përsëri mbi letër kuzhine. Thajini nga vaji i tepërt dhe lërini të pushojnë, në këtë mënyrë buka do të lidhet dhe mozzarella do të jetë e shkrirë aq sa duhet.
 6. Për një rezultat perfekt të kësaj recete rekomandojme që ta lini të kulloj mozzarelën nga uji i tepërt para se ta përdorini për këtë recetë.